Företagets historia

Bennets möbel & tapetserarverkstad grundades 1974 av Bennet Carlsson i Unnaryd. Under 1980-talet flyttades verksamheten till Halmstad och drevs från 2003 av tapetserare Mattias Ottosson. Sedan 2012 driver jag, Daniella Håkansson, företaget vidare. Bennets tapetserarverkstad har under senare år funnits på flygstaden i Halmstad. Men i början av 2019 flyttade vi till en mysig gammal lada på Fladje Gård i Eldsberga. Där vi kommer utveckla verksamheten mot nya höjder. Vi hoppas ni vill följa oss på vår resa!

 

 

Ägarfakta

Jag, Daniella Håkansson utbildad möbeltapetserare, har tidigare arbetat som reklamationsansvarig åt en möbelkedja. Där åtgärdade jag transportskadade möbler, senare uppkomna fel på klädsel och stoppning samt stommar. Jag är även utbildad läderdoktor och har sytt sedan jag var liten. 

Jag bor i en liten by utanför Laholm, tillsammas med min man och våra två barn. På fritiden umgås jag med familj/vänner och renoverar huset. Jag löptränar gärna och samlar ny energi i naturen.

Innan jag tog över företaget så var jag anställd i företaget i ca 5 år. Nu driver jag det vidare med nya krafter och ser ljust på framtiden!

/Ella

Vi är medlem i Sveriges Tapetserar Mästares förening

 

Branschorganisationen borgar för trygghet och högsta möjliga hantverkskvalitet. Auktoriserade hantverkare som är anslutna till STM har en stor yrkesskicklighet vad det gäller hantverkskunnande, respekt för traditionen, en stor miljömedvetenhet och ett kvalitetstänkande utöver det vanliga utan att bortse från trender.

Väljer du en auktoriserad hantverkare verksam inom STM betyder det att din valfrihet ökar drastiskt. Få inredningsbutiker kan mäta sig med det utbud som finns hos en ansluten verkstad. Ett brett sortiment av tyg, skinn och konstläder till försäljning från ledande svenska och utländska leverantörer. Med möjligheten att låna provkollektioner och se tyget eller skinnet i sin rätta miljö. En annan fördel är att en auktoriserad hantverkare som arbetar med materialet har hög kännedom och känsla för kvalitet. Därför riskerar du inte att välja felaktiga material.